Lunaček: Nepotrebni referendum

Referendum na Kosovu je potpuno nepotreban i deo je predizborne kampanje u Srbiji rekla je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.02.2012.

13:42

Default images

"Ovim potpuno nepotrebnim referendumom na Kosovu je i definitvno stigla predizborna srpska kampanja'', piše danas prištinski dnevnik Zeri.

Lunaček je referendum nazvala "kontraproduktivnom provokacijom'', koja će "teško oštetiti dijalog između Prištine i Beograda ali će i podstaći nacionalističke snage''.

Jedini i pravi odgovor kosovske vlade, po njenom mišljenju je pojačavanje angažovanja za realizaciju započetih projekata na severu. "Vlada treba da ubedi Srbe na severu da je Kosovo država svih njenih građana'', kazala je Lunaček.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: