Džuda: Uticaj referenduma negativan

Britanski novinar Tim Džuda kaže da referendum na severu Kosova "neće imati nikakav uticaj", odnosno da će uticaj, ukoliko ga bude, biti negativan.

Izvor: Beta

Sreda, 15.02.2012.

19:55

Default images

On je za televiziju "Most" iz Zvečana rekao da referendum neće ništa promeniti jer postavljeno pitanje na koje se odgovor zna – da Srbi ne žele da žive u državi Kosovo.

Za održavanje lokalnih izbora i na Kosovu, koji predstoje u Srbiji, Džuda je kazao da će "u mnogome zavisiti od toga šta će se desiti do kraja meseca i na sastanku ministara Evropske unije o kandidaturi Srbije za članstvo u EU".

"Ako Srbija dobije status kandidata, mislim da će šansa za održavanje lokalnih izbora na Kosovu biti znatno manja", rekao je on.

Dodao je da će za predsednika Borisa Tadića i Vladu Srbije biti teško da održe izbore čak iako se Srbiji dodeli status kandidata.

On je izrazio sumnju da će lokalni izbori biti predmet razgovora, ali da, ako Srbija ne dobije status kandidata, postoji mogućnost da se oni organizuju i na Kosovu.

"Ako se uzme u obzir da je nemačka kancelarka Angela Merkel rekla da su srpske institucije na Kosovu paralelne i da ih treba ukinuti, to znači da će za Nemačku biti teško da glasa za kandidaturu Srbije ako se na Kosovu održe lokalni izbori", ocenio je Tim Džuda.

Građani četiri opštine na severu Kosova juče i danas su se izjašnjavali na referendumu o tome da li prihvataju insitucije Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: