Tadić: Referendum štetan

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je održavanje referenduma na severu Kosova i Metohije štetno za interese države Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.02.2012.

15:48

Default images

Predsednik Tadić je rekao da razume potrebu Srba na severu Kosova i Metohije da iskažu svoju političku volju, ali i istakao da ne postoji mogućnost da lokalne samouprave učine više od države u rešavanju problema srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

"Ovaj potez čelnika opština na severu Kosova može samo smanjiti potencijal države i nije u korist interesa Srba u pokrajini. Na ovaj način odmaže se državi u odbrani legitimnih interesa na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Srbije povodom održavanja referenduma na severu Kosova.

Predsednik Tadić je, u izjavi dostavljenoj medijima, ponovio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, da poštuje Rezoluciju 1244 i da traga za rešenjem za nastup predstavnika Prištine na regionalnim forumima, koji neće značiti ni eksplicitno ni implicitno priznavanje nezavisnosti.

U srpskim opštinama na severu Kosova danas i sutra se održava referendum o odnosu prema kosovskim institucijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: