Ubijen vođa terorista u Dagestanu

Ruske antiterorističke jedinice likvidirale su u Dagestanu četvoricu naoružanih islamskih ekstremista, uključujući njihovog vođu Ibrahima Halila Daudova.

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

17:48

Default images

Informativni centar Nacionalnog antiterorističkog komiteta (NAK) saopštio je da su trojica terorista ubijeni 11. februara u oružanoj borbi s pripadnicima Federalne službe bezbednosti i Unutrašnje vojske u selu Gurbuki, dok je Daudov ranjen, ali je uspeo da pobegne.

Posle tri dana skrivanja na teškom terenu i na temperaturi od minus 40 stepeni Celzijusovih, potera ga je pronašla smrznutog u snegu, preneli su ruski mediji.

Vođa ekstremista Daudov je bio na saveznoj poternici ruskog MUP-a zbog pripreme terorističkog napada u Moskvi 31. decembra 2010. godine, kada je njegova supruga poginula od eksplozije naprave ručne izrade.

Plan je bio da aktivira eksploziv na jednom od najposećenijih moskovskih trgova tokom novogodišnjeg slavlja.

Daudov je bio optužen za više krivičnih dela terorizma, pljačke, otmice i iznude, a zajedno sa njim su u tome aktivno učestvovala i njegova tri sina od kojih je jedan ubijen u akciji 11. februara.

Jedno od dela koje se pripisuje Daudovu je teroristički akt u Mahačkali septembra prošle godine kada je poginuo jedan policajac, a 40 ljudi je ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: