Tači: Kosovo samo kao nezavisno

Premijer Kosova Hašim Tači kazao je da Kosovo u regionalnim inicijativama treba da bude predstavljeno kao nezavisna i suverena država.

Izvor: Beta

Utorak, 14.02.2012.

21:56

Default images

On se susreo sa posrednikom Evropske unije u razgovorima Prištine i Beograda Robertom Kuperom,

"Svako rešenje ovog pitanja koje ne predstavlja realnost nove i suverene države Kosovo će biti neprihvatljivo", kazao je Tači.

Kako se navodi u saopštenju kabineta premijera Kosova, glavna tema razgovora Tačija i Kupera je bilo pitanje predstavljanja Kosova u regionalnim inicijativama i praktično ostvarivanje do sada postignutih dogovora Prištine i Beograda.

Zahvaljujući Kuperu na angažovanju tokom razgovora Prištine i Beograda, Tači je ponovio da će Kosovo i ubuduće biti odgovorno u tom procesu "uvereno da to doprinosi normalizaciji međudržavnih odnosa između Kosova i Srbije i otvara sigurno evroatlantsku perspektivu".

Kupera je primila i predsednica Kosova Atifete Jahjaga koja je istakla da Kosovo treba da bude predstavljeno onako kako je priznato od 87 država, kao nezavisna i suverena država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: