KG: Otežan rad Kliničkog centra

Funkcionisanje Kliničkog centra u Kragujevcu otežano zbog velike količine snega, prokišnjavanja ravnih krovova i leda u olucima.

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

16:44

Default images

Najdramatičnija situacija je na grudnom i neurološkom odeljenju, gde je većina soba ispražnjena, a nastavak rada doveden u pitanje.

U Centru za plućne bolesti voda je prodrla u većinu soba, zbog čega su lakši pacijenti otpušteni kući. Ipak, njih dvadesetak ostalo je na bolničkom lečenju.

Zbog vode, koja je od prošle nedelje prolazila kroz krov, plafon u ovoj ustanovi je na nekoliko mesta trajno oštećen. Zaposleni su bili primorani i da isključe rendgen aparat, inače neophodan za dijagnostiku plućnih bolesti.

U Klinici za neurologiju zbog prodora vode isključena je struja, a svi pacijenti su iseljeni - lakši na Očnu kliniku i Dečju hirurgiju, dok su nepokretni pacijenti prebačeni na Intenzivnu negu, u kojoj su u ovom trenutku kapaciteti premašeni za trećinu.

Ravni i dotrajali krovovi i zaleđeni oluci glavni su krivac za ovakvu situaciju, tvrde u kragujevačkom Kliničkom centru i dodaju da su zahvaljujući vatrogascima i okružnom Štabu za vanredne situacije sprečili veću katastrofu.

Uz organizovana dežurstva, iz Kliničkog centra u Kragujevcu poručuju da će u danima koji dolaze učiniti sve što je u njihovoj moći kako otapanje snega ne bi ugrozilo dalje funkcionisanje te ustanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: