Kolundžija: Nervoza pojela većinu

Vladajuća koalicija trenutno ima problem da obezbedi većinu u Skupštini, jer je u SPO došlo do unutarstranačkih razmirica, kaže Nada Kolundžija za "Novosti".

Izvor: B92

Nedelja, 12.02.2012.

23:08

Default images

"Funkcioneri koje je SPO delegirao u Vladu nisu sledili zaokret u politici te stranke i nastavili su da sprovode politiku Vlade u vezi sa Kosmetom. Nakon toga je SPO tražio njihovu smenu, uslovivši svoje učešće u radu parlamenta. Tako je napravljen problem u vladajućoj većini", objasnila je šef poslaničke grupe ZES.

Ona, ipak, ističe da Vlada nije pala iako nema podršku 126 poslanika. "Vlada nije pala. Zakoni koje bi trebalo da usvojimo nisu sistemski i od njih ne zavisi funkcionisanje države. Imamo mesec dana do raspisivanja izbora. Parlament obično i ne radi u tom periodu, ali mi smo hteli da usvojimo još neke zakone pre izbora. Nadamo se da ćemo u tome i uspeti i da ćemo naći rešenje do završetka vanrednog zasedanja, a to je početak marta. Takođe, očekujem da pobedi politička logika i da podršku u parlamentu pruže poslanici SPO", kaže ona.

Govoreći o optužbama Vuka Draškovića, lidera SPO, koji tvrdi da DS kontroliše Srđana Srećkovića i Sanju Čeković, čije smene traži, Kolundžija je rekla:

"Insistiranje na promenama u Vladi mesec dana pred raspisivanje izbora samo po sebi govori o tome kome su personalna rešenja važnija od interesa Srbije i njene evropske integracije. U predizbornom smo periodu i vidljiva je nervoza izazvana neizvesnošću rezultata na izborima. Ima li šta logičnije nego da ministri u Vladi sporovode politiku te vlade".

Za izbor sudija i tužilaca vladajućoj koaliciji potreban je jedan glas.

"Spremna sam da razgovaram sa svima ako je u pitanju izglasavanje zakona koji nas vode ka članstvu u Evropskoj uniji. Ako hoćete da uradite neki posao, onda tragate za svima koji hoće u tome da vam pomognu", smatra ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: