"Tražili su da opstruiram Vladu"

Svaki put kada su se na dnevnom redu nalazile odluke Vlade vezane za KiM imao sam stranačke naloge da glasam protiv tih odluka, rekao je ministar Srećković.

Izvor: Beta

Subota, 11.02.2012.

21:14

Default images

Ministar vera i dijaspore Srbije Srđan Srećković izjavio je da je insistiranje na tome da opstruiraju državnu politiku razlog zbog kojeg je traženo da budu smenjeni on i državna sekretarka Ministarstva za ljudska i manjinska prava i državnu upravu Sanja Čeković.

"Ključni razlog zašto se tražila moja smena i smena Sanje Čekovlić, jeste što se stalno insistiralo na tome da opstruiramo sprovođenje državne politike", rekao je Srećković.

Ministar Srđan Srećković je pozvao sve bivše članove SPO-a da pomognu da se ova stranka vrati izvornom programu, a ne da bude sa grupacijom „Preokret".

Srećković je za televiziju "Pink" rekao da SPO , u kome je 20 godina, samo u tom slučaju ima budućnosti i mogućnosti da da svoj doprinos budućem razvoju Srbije.

"Treba da se profilišemo kao stranka umerene moderne desnice koja ima kapaciteta da sarađuje sa strankama moderne levice i sa centrom, ali nikada sa političkim opcijama koje su toliko udaljene od naše ideološke i programske osnove", rekao je on.

Srećković ističe i da stranka mora doneti odluku da neće učestvovati, na predstojećim izborima na izbornoj listi "Preokreta" koji nema nikave veze sa ideološkim programom SPO.

"Ulaskom u opozicioni politički pokret "Preokret ", SPO kao deo vladajuće većine se odrekao svega što je radio 20 godina kao stranka i zbog toga postoji veliko nezadovljstvo kod članstva i simpatizera", rekao je on.

Srećković smatra i da se članovi i simpatizeri SPO "nikada neće složiti sa političkim stavom da Kosovo i Metohija treba da bude nezavisna država i nikada ne mogu da podrže da je Republika Srpska genocidna tvorevina".

On ocenjuje da birač SPO ne može da glasa za izbornu listu na kojoj se nalazi ime Jova Kapičića, ocenivši da birači Liberalno demokratske partije ne gledaju sa simpatijama na SPO.

Srećkovića i državnu sekretarku Sanju Čeković Predsedništvo SPO isključilo je juče iz stranke na telefonskoj sednici, potvrdio je Tanjugu potpredsednik stranke Žika Gojković.

Srećković je izjavio Tanjugu da nije održana nikakva sednica Predsedništva SPO na kojoj bi mogla da bude doneta odluka o njegovom isključenju.
On je dodao i da bi takva odluka i da je doneta na telefonskoj sednici, bila nelegalna, jer Statut stranke ne predviđa mogućnost odžavanja takve sednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: