Srećković: Ne pristajemo na ucene

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković izjavio da su njegov i mandat državne sekretarke Sanje Čeković na raspolaganju premijeru, ali da ne pristaju na ucene.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.02.2012.

11:38

Default images

"Naši mandati su od prvog trenutka na raspolaganju predsedniku vlade, ali ne pristajemo na ucene i lične hirove onih koji traže naše ostavke samo zato što nismo pristajali da po njihovom nalogu rušimo državnu politiku i destabilizujemo Vladu Srbije", rekao je Srećković.

On je dodao da njihove ostavke "traže oni koji su napustili vladajuću koaliciju i suprotno volji članova stranke samovoljno pristupili opozicionom pokretu Preokret'".

"Oni koji traže naše ostavke", naveo je Srećković, "kritikuju vlast u kojoj učestvuju, ali se ne odriču nijedne funkcije i privilegije, što je beščašće i nemoral".
"Naše ostavke traže oni koji su se odrekli izbornog programa Liste za evropsku Srbiju, koji ih je doveo na vlast, oni koji su, za razliku od nas, danas spremni da prihvate nezavisnost Kosova i Metohije, oni koji... smatraju da je Republika Srpska genocidna tvorevina i koji tvrde da je Srpska pravoslavna crkva mutant pogrešne politike koja je uništila sve što vredi u Srbiji", poručio je ministar.

On je dodao da su oni koje traže njihove ostavke SPO doveli pred nestanak s političke scene i stranku izložili podsmehu demokratske javnosti.

Srećković je poručio da nikada i ni po koju cenu on i Čekovićeva neće rušiti državnu politiku i ugrožavati nacionalne interese, kao i da će učiniti sve da SPO ponovo bude državotvorna, odgovorna i proevropska stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: