Drašković: Pokušavaju da ponize SPO

Ušao sam u koaliciju “Za evropsku Srbiju”, a ta Srbija je udaljenija od Evrope nego što je to bila 2008. godine, kaže za B92 lider SPO-a Vuk Drašković.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 09.02.2012.

19:46

Default images

On je, gostujući u emisiji “Između dve vatre”, rekao da je kosovska državna strategija gubitnička i da je i ranije govorio da Srbiju vodi u slepu ulicu.

"U mnogo čemu Srbija se vratila principima spoljne politike koju je vodio Slobodan Milošević, ne znam da li je to uticaj SPS-a", rekao je Drašković.

Predsednik Srpskog pokreta obnove je izjavio da ministar vera i dijaspore Srđan Srećković i državna sekretarka Sanja Čeković moraju da odu sa funkcija i optužio Demokratsku stranku da "pokušava da vuče po blatu SPO" jer su se dve stranke razišle oko ključnih pitanja, od kojih je jedno i kosovska strategija. "Ovo je pokušaj ponižavanja SPO-a", rekao je Drašković.

"To dvoje funkcionera su se negde od septembra prošle godine potpuno odvojili od stranke, a to se nekako poklopilo sa zahlađenjem odnosa sa DS. Nijedna politička stranka, pa ni SPO, ne može dozvoliti da njeni predstavnici u vlasti ne zastupaju interese stranke", kaže Drašković.

"Neka DS bira - ili ovih dvoje odmetnika iz SPO ili usvajanje evropskih zakona. Ulazimo u parlament i glasamo za sve zakone, pa i za rebalans budžeta, ali nećemo da budemo ponižavani gore nego 1990. godine", rekao je Drašković televiziji B92.

Predsednik SPO-a je ocenio da je "Slobodan Milošević imao više časti" 1990. godine, kada je za napade na Draškovića koristio njegovu Milu Štulu, članicu Miloševićeve Socijalističke partije Srbije, ali da se ovog puta "koriste štule iz SPO".

"To je najveći moralni pad", rekao je Drašković.

"Ako niko neće da uči iz iskustva iz prošlosti, neka ne vodi državnu politiku", kazao je Drašković i dodao: "Ovo je trenutak da se radikalno promeni kosovska politika". On je rekao da je potrebno je da se sazove Skupština i narodu jednom objasni šta piše u Ahtisarijevom planu.

Drašković je istakao da je najbolje rešenje za Kosovo prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana kao polazne osnove za pregovore Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

Podsetimo, SPO je uslovio učestvovanje poslanika te stranke u radu Skupštine Srbije smenjivanjem Srećkovića i Sanje Čeković. DS je taj zahtev okarakterisao kao "bespotrebno podizanje tenzija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: