Berluskoni u martu opet pred sudom

Silvio Berluskoni će se u martu ponovo naći pred sudom, zbog optužbi za objavljivanje poverljivih informacija u slučaju vezanom za bankarski skandal iz 2005.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2012.

18:27

Default images

Pored parnica koje se protiv Berluskonija već vode, novo suđenje će početi 15. marta, izjavio je advokat Nikolo Gedini, a prenosi Rojters.

Najnoviji slučaj temelji se na tvrdnjama da se Berluskoni založio da se u listu "Il Đornale", čiji je vlasnik njegov brat, objavi snimljen telefonski razgovor iz 2005. godine koji je, međutim, trebalo da ostane u tajnosti zbog istrage koja je bila u toku.

Berluskoni, koji tvrdi da ga politički pristrasni tužioci u Milanu progone, danas je na preliminarnom saslušanju rekao da nije čuo taj snimak i da nije naložio da se on objavi, izjavio je Gedini.

U razgovoru, koji je snimljen u vreme kada je osiguravajuća kompanija "Unipol" bila na pragu da preuzme jednu od vodećih italijanskih banaka, BNL (Banka Nacionale del Lavoro), Pjero Fasino, tada glavni Berluskonijev politički protivnik, kao lider najveće partije levog centra, upitao je direktora "Unipola": "Dakle, banka je naša".

U istrazi o mogućim finansijskim prekršajima među ugovornim stranama i neprimerenom mešanju u slučaj, tužioci su zadržali taj snimak.

Protiv Berluskonija, koji je podneo ostavku u novembru prošle godine usred skandala i haosa na finansijskom tržištu, već su pokrenuta tri odvojena sudska procesa na osnovu optužbi za korupciju, utaju poreza i plaćanje za seksualne usluge sa maloletnom prostitutkom, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: