Nemačka: Obustava rečnog saobraćaja

U Nemačkoj je zima odnela tri žrtve, rečni saobraćaj je zatvoren zbog santi leda, a od ostatka zemlje odsečena su ostrva Špikerog, Vangerog i Juist.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2012.

17:14

Default images

Nemački mediji navode da se brodari bore za svoju egzistenciju i računaju s materijalnim štetama koje će nastati zbog zime i mirovanja.

Meteorolozi već od četvrtka najavljuju i snežne padavine, naročito na istoku države. Nadležne institucije apeluju na građane i opštine da povedu više računa o beskućnicima, kojih na nemačkim ulicama ima oko 22.000.

Nemačko auto-moto društvo ADAC, koje poziva na oprez pri vožnji, je u stalnom angažmanu, a samo u istočno-nemačkoj pokrajini Meklenburg-Prednjas Pomeranija, smeštenoj na severoistoku države, i na granici prema Poljskoj ima dnevno više od 800 intervencija, skoro četiri puta više od uobičajenog broja.

Štampa prenosi da su Nemci u borbi sa zimom imali različite zgode i nezgode, tako da je jedan 37-godišnjak, koji je fenom pokušao da odledi zaleđeni auto, imao sreće, jer je iz potpuno zapaljenog vozila uspeo da se izvuče s lakšim opekotinama i trovanjem izduvnim gasovima, pričinivši štetu i na par drugih automobila, ukupne vrednosti oko 25.000 evra.

Tako je i jedan ljubitelj zečeva iz Bavarske pokušao da svojim zaleđenim životinjicama donese malo toplote, pa je uneo sveću u štalu, a taj pokušaj završio se loše - štala se zapalila, zečići izgoreli, a on sam doživeo trovanje, pričinio štetu od oko 2.000 evra i angažovao 25 vatrogasaca da gase požar.

Da ssaznate pširnije o stanju u Evropi kliknite ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: