800 ljudi žrtve "Njuz ov d vorld"

Više od 800 osoba bile su žrtve britanskog tabloida "Njuz ov d vorld", koji je prisluškivao njihove telefonske razgovore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2012.

13:41

Default images

Iz britanske policijske službe Metropolitan je saopšteno da je pronađeno 829 imena u zaplenjenim dokumentima privatnog istražitelja Glena Malkera, koji je uhapšen zbog prisluškivanja telefonskih razgovora u ime tabloida "Njuz ofvd vorld".

Veći deo potencijalnih žrtava je obavešten, dok 231 osobi nisu ušli u trag, preneo je AP. Premijer Dejvid Kameron pokrenuo je istragu o etičkim načelima britanske štampe nakon što je otkriveno da je ovaj nedeljni tabloid prisluškivao govornu poštu nestale devojke koja je posle toga pronađena mrtva.

Zbog tog skandala "Njuz ov d vorld", koji se izdaje od 1843. godine, jula prošle godine je ugašen. Nedavno je pokrenuta istraga zbog optužbe da je novinar dnevnog lista "Tajms" presretao elektronsku poštu jednog policijskog blogera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: