Lažna dojava o bombi u avionu

Policija je uhapsila Bratislava J.(62) iz Bora koji se sumnjiči da je pozvao aerodrom "Nikola Tesla" i rekao da je u avionu kompanije "Er Frans" postavio bombu.

Izvor: Beta

Subota, 04.02.2012.

18:27

Default images

Pripadnici specijalne jedinice odeljenja MUP-a detaljno su pretražili avion, koji je leteo na liniji Beograd - Pariz, i ustanovili da je dojava bila lažna. Zbog toga je aerodrom danas bio blokiran nekoliko sati.

Naime, Janković je danas oko 13 časova pozvao aerodrom “Nikola Tesla”, pola sata pre planiranog polaska aviona "Er Fransa", i saopštio da je postavio bombu. U to vreme u avion su se već ukrcali svi putnici, pa je policija morala da evakuiše letelicu francuske kompanije.

Janković je uhapšen tri sata kasnije, a na saslušanju je priznao da je on odgovoran za širenje lažne vesti. Na pitanje zašto je to uradio, Janković je organima reda doslovce kazao: “Aman, ljudi, samo sam hteo malo da se zezam”. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog širenja lažnih informacija i izazivanja panike. Kako saznajemo, ovo nije prvi put da je uradio nešto slično.

U Birou MUP-a za saradnju sa medijima Tanjugu su rekli da je Janković psihički obolela osoba i da je prevezen u neuropsihijatrijsku ustanovu u Boru.

Da evakuacija ne bude jedino neprijatno iskustvo putnika na letu Er Fransa za Pariz potrudile su se i dežurne službe aerodroma "Nikola Tesla". Prema pisanju "Blica", nakon što je proverila avion i ustanovila da bombe nema, policija je saopštila predstavnicima aerodroma da bezbedno mogu da istovare prtljag putnika. Međutim, narednih sat vremena oni nisu hteli da priđu avionu, zbog čega su već izmaltretirani putnici dodatno bili ogorčeni, piše "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: