"SNS samo kritikuje, a šta nudi?"

O Dačiću kao kandidatu za premijera ne pregovara se i ne trguje- takva mogućnost se nameće, kaže za "Danas" predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić.

Izvor: Danas

Sreda, 01.02.2012.

23:31

Default images

"Socijalistička partija Srbije upravo radi na sastavljanju izborne liste i mogu da kažem da smo na slatkim mukama zbog velikog broja kvalitetnih kandidata," rekao je Ružić.

"Ponudićemo najbolje i to će biti naša najkvalitetnija kadrovska ponuda za najodgovornije funkcije, ne samo u parlamentu, već i u izvršnoj vlasti. Nosilac liste, naravno, biće lider koalicije i predsednik SPS Ivica Dačić koji će biti i naš kandidat za premijera," kaže u intervjuu za "Danas" Branko Ružić, i dodaje da SPS očekuje više nego odličan izborni rezultat.

Upitan hoće li SPS u postizbornim razgovorima insistirati da Dačić bude premijer , Ružić je odgovorio da se “o tome se ne pregovara i time se ne trguje, takva mogućnost se nameće sama po sebi.”

Na pitanje da li je SPS već odlučio sa kime će u koaliciji izaći na izbore, Ružić kaže:

“Definitivno je jasno da će SPS biti temelj predizborne koalicije koju će zasigurno činiti i naši iskreni partneri iz JS. Kada je reč o našoj odluci, ona je jasna, umemo, znamo i hoćemo da budemo stožer, a ostali politički faktori neka odluče šta žele. Otvoreni smo za iskrenu saradnju.”

Na konstataciju da SNS smatra da je vladajuća koalicija u protekle četiri godine „srozala“ životni standard i „ekonomski obespravila“ građane, Ružić je kazao:

“SNS je još uvek politički eksperiment čiji eksponenti samo konstatuju i kritikuju, a kada ih običan građanin pita za alternativu u bilo kojoj sferi društvenog bitisanja, oni ponude stiropor i štrajk glađu i žeđu. Nadam se da će na izborima imati šta da ponude, jer će to biti dobro za demokratiju u Srbiji.”

Upitan da li deli mišljenje Dušana Bajatovića da bi najbolje rešenje za Srbiju bilo kada bi nakon izbora vladu formirali DS, SNS i SPS, Ružić je odgovorio da je “u ovom trenutku to je najmanje realistična opcija i samo jedna od hipotetičkih mogućnosti. “ A o Bajatovićevoj izjavi da SPS može da sarađuje is a LDP-om, on je rekao:

“Naša saradnja sa LDP je pokazala korisnost u vreme trajanja mandata u Beogradu i to će Beograđani vrednovati na izborima. Verujem da je moguće iznaći i zajednički imenitelj na republičkom nivou u vezi sa realizacijom strateških ciljeva, ukoliko LDP prevaziđe, ponekada bespotrebnu političku uskogrudost.”

Na pitanje zar im ne bi smetalo to što Jovanović tvrdi da je Dragan Marković organizovao porno turizam, da je Dačić beznačajna ličnost, a PUPS samo penzosi, Ružić je rekao:

“To je svakako vokabular koji se može podvesti pod jeftinu predizbornu kampanju, a koliko je LDP ozbiljan i spreman partner da preuzme odgovornost u praksi, pokazaće vreme pred nama.”

Na pitanje zar ne bi zahtev LDP-a za potpunu promenu politike prema Kosovu smetao SPS-u u tom slučaju, on je rekao:

“Shodno njihovoj političkoj težini, sklon sam zaključku da će oni nijansirati svoju politiku prema KiM ukoliko žele da aktivno utiču na taj proces važan po državu.”

Dačić se izvinio za period devedesetih godina, a na pitanje da li će se neko izviniti za hiljade izgubljenih radnih mesta posle 2.000. Ružić za “Danas” kaže:

“Smatram da je predsednik Dačić preuzeo odgovornost, napravio civilizacijski iskorak i time postavio standard koji bi trebalo da dostignu i oni koji su 5. oktobra u velikoj meri obećali iluziju. Naravno, moramo se složiti, a ne deliti, ali i pamtiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: