Pritvor za "bombaša" iz PU Čukarica

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Blažimiru Trifunovicu (50), koji je pre dva dana u Policijskoj stanici Čukarica pretio aktiviranjem bombe.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.02.2012.

23:14

Default images

Da podsetimo, Trifunović je tom prilikom držao kao taoce tri inspektora.

Protiv njega je pokrenuta istraga.

Kako je Tanjugu večeras rečeno u Višem sudu u Beogradu, istražni sudija je danas saslušao Trifunovića, odredio mu pritivor i pokrenuo protiv njega istragu zbog krivičnog dela protivpravnog lišenja slobode, izazivanja opšte opasnosti, napada na ovlašćeno službeno lice u vršenju dužnosti i neovlašćeno držanje oružja.

Pedesetogodišnji Trifunović iz Čačka, upao je u ponedeljak sa bombom u Policijsku stanicu Čukarica, a izveden je nakon razgovora s pregovarčkim timom MUP-a Srbije, koji je trajao oko dva sata.

U prostoriji u koju je upao nalazile su se tri zaposlene osobe, a u toku incidenta nije bilo povređenih.

Trifunović je ušao u policijsku stanicu, čije se prostorije nalaze pored zgrade opštine Čukarica nešto posle 14 sati, ispalio je jedan hitac iz pištolja kao znak upozorenja, a, pored pištolja, imao je i bombu, kazala je tada Tatjana Kljun, koordinator pregovaračkog tima.

Ona je novinarima prenela da je on kao razlog upada naveo nezadovoljstvo postupanjem policije u njegovom slučaju i problemu koji je imao pre tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: