Tetovaža Hitlera reklama za salon

Na Fejsbuk profilu salona za tetoviranje u Novom Sadu objavljene su fotografije muškarca preko čijih leđa su istetovirani Adolf Hitler i Rudolf Hes.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2012.

08:18

Default images

Autor sporne tetovaže je Goran Đermanović, koji je ranije već osuđivan zbog ugrožavanja sigurnosti više ljudi.

Ispod tetovaže koja pokriva cela leđa nepoznatog muškarca ispisane su reči „Ein Volk, Ein Reich, Ein Fuhrer”, odnosno jedan narod, jedna država, jedan vođa.

"Ja samo radim svoj posao i plaćen sam da uradim ono što ljudi traže od mene. Šta će ko da oslika na svom telu, nije moj problem, a tako rade i svi ostali tatu majstori u gradu", rekao je Đermanović, napominjući da u tome ne vidi ništa loše.

Đermanoviću takođe nije sporna ni činjenica da je upravo on objavio fotografiju tetovaže nacističkog vođe i njegovog zamenika na društvenoj mreži.

"Ja u tome ne vidim nikakav problem", kratko je objasnio majstor tetovaže.

Međutim, advokati ipak tvrde da problem postoji.

"Javno prikazivanje uvredljivih sadržaja, bili oni ispisani na zidu ili na nečijem telu, po meni je, u najmanju ruku prekršaj, a moguće i krivično delo. To bi bilo identično da neko na svojim grudima istetovira pretnju da će, recimo, poklati ceo jedan narod. Bez obzira na to što je u pitanju tetovaža, to i dalje predstavlja poruku mržnje", kaže advokat Dragoljub Martinović.

Pored toga što je poznat kao majstor teotviranja, Đermanović je Novosađanima poznat i kao pripadnik Nacionalnog stroja. On je bio jedan od učesnika incidenta na Filozofskom fakultetu u novembru 2005. godine, kada je grupa pripadnika ove organizacije prekinula antifašističku tribinu i išamarala jednog od učesnika. Na suđenju koje je tada usledilo Đermanović je osuđen na tri meseca zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: