Hag odbio zahtev Jovice Stanišića

Sudsko veće Haškog tribunala odbilo je zahtev Jovice Stanišića za njegovim privremenim puštanjem na slobodu tokom zimske pauze.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

21:41

Default images

Stanišićeva odbrana je zahtev podnela 28. novembra 2011. godine i navela da je 27. oktobra 2011. godine zatražila garancije srpske vlade koja će ih uskoro dostaviti.

Tužilaštvo se tome usprotivilo, navodeći da odsustvo srpskih garancija povećava rizik da bi optuženi mogao da predstavlja opasnost za svedoke i druga lica, kao i da treba uzeti u obzir zdravstveno stanje optuženog.

U obrazloženju svoje odluke, sudsko veće je navelo da očekuje uskoro garancije srpske vlade koje je ona i ranije dostavljala, ali da uprkos tome zahtev mora da bude odbijen.

Iako veruje da bi susret optuženog sa sinom pozitivno uticao na njegovo mentalno zdravlje i da se on i ranije vraćao bez incidenta, veće smatra da je Stanišićevo trenutno zdravstveno stanje nestabilno i da bi ono moglo iznenada da se pogorša što bi moglo da omete nastavak suđenja, navodi se u saopštenju Tribunala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: