Pobednik na Floridi biće kandidat

Senator republikanaca sa Floride Marko Rubio, rekao je da će pobednik današnjih izbora na Floridi biti predsednički kandidat Republikanske partije na izborima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2012.

20:01

Default images

Marka Rubija oba partijska kandidata za predsedničku nominaciju žele u svom eventualnom postizbornom timu,

Za naklononst Rubija, koji ima hispano poreklo i uživa ugled među biračima te populacije, bore se i Njut Gingrič i Mit Romni, ali se on do sada nije izjasnio za podršku nijednom od njih dvojice, već je samo rekao da će Florida odrediti ko će biti republikanski protivkandidat Baraku Obami.

Najnovija istraživanja govore da bivši guverner Masačusetsa Romni vodi sa desetak odsto prednosti u odnosu na Gingriča.

Romnija u ovom trenutku podržava 40,9 odsto birača na Floridi, dok Gingrič ima podršku 29,4 odsto, pokazuju istraživanja.

Preostala dvojica kandidata, bivši senator iz Pensilvanije Rik Santorum sa 12,9 i kongresmen iz Teksasa Ron Pol sa 10,4 neće predstavljati ozbiljne takmičare u najjužnijoj američkoj državi i oni su kampanju već preselili u Nevadu, Mičigen i Kolorado, gde se održavaju sledeći preliminarni izbori republikanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: