Putina podržava 65 odsto Rusa

U pobedu Vladimira Putina u prvom krugu predsedničkih izbora veruje apsolutna većina njegovih pristalica, kao i polovina onih koji neće glasati za njega.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2012.

19:27

Default images

To pokazuju rezultati poslednjeg ispitivanja javnog mnenja Sveruskog centra (VCIOM).

Prema podacima VCIOM-a, 65 odsto ruskih glasača veruje da neće biti drugog kruga izbora, odnosno da će Putin odneti pobedu već posle glasanja 4. marta.

Od navedenih 65 odsto, njih 78 odsto reklo je da će svoj glas dati Putinu, a u njegovu pobedu veruje i 56 odsto pristalica lidera LDP Vladimira Žirinovskog, zatim svaki drugi glasač samostalnog kandidata Mihaila Prohorova, kao i polovina glasača lidera Pravedne Rusije Sergeja Mironova.

Većina glasača komunističkog kandidata Genadija Zjuganova, ipak, nije ubeđena u pobedu Putina u prvom krugu, već je taj procenat 48 odsto.

Stručnjaci ocenjuju da je verovanje većine glasača u pobedu Putina u prvom krugu izbora posledica činjenice da u drugim kandidatima ne vide kvalitet i potencijal za šefa države.

Prema najsvežijim rezultatima anketa VCIOM o trenutnoj popularnosti predsedničkih kandidata, za njega bi glasalo 49 odsto birača kada bi izbori bili održani odmah, dok anketa Levada centra pokazuje da je taj procenat oko 43 odsto.

Obe agencije predviđaju da je sledeći po trenutnom rejtingu Zjuganov koga podržava između 10 i 15 odsto birača, dok su svi ostali kandidati ispod 10 odsto podrške u biračkom telu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: