"Odluka o izborima pre 11. marta"

Vlada Srbije još nije donela odluku o lokalnim izborima na Kosovu, dok će parlamentarni i predsednički izbori biti održani u pokrajini, kaže Goran Bogdanović.

Izvor: Beta

Utorak, 31.01.2012.

18:27

Default images

"Parlamentarni i predsednički izbori će sto odsto biti održani, tu nema dileme, to je u skladu sa Rezolucijom 1244, a za lokalne izbore ćemo ozbiljno analizirati celu situaciju i doneti odluku pre 11. marta", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju.

Na pitanje da li su Srbi sa severa Kosova odlučili da za sredinu februara raspišu referendum o prihvatanju kosovskih institucija, jer postoji mogućnost da se lokalni izbori ne održe na Kosovu, Bogdanović je rekao da izbori nisu još raspisani da bi to bio povod za donošenje odluke o referendumu.

On je rekao da će Srbija imati u vidu stav partnera iz EU, ali da to neće uticati na formiranje stava o lokalnim izborima na Kosovu.

"Kako će na kraju to biti, ne znam u ovom trenutku, ali gde god postoje srpske institucije tu su Srbi ostali na Kosovu", istakao je Bogdanović.

Ministar je danas prisustvovao sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju. Više o tome pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: