Za nemarnu majku pritvor od 48h

Jagodinska policija odredila je zadržavanje do 48 sati 34-orogodišnjoj T.B. iz Svilajnca zbog sumnje da je izvršila krivično delo napuštanja nemoćnog lica.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

17:39

Default images

Podsetimo, policija je pronašla beživotno telo šestogodišnje A.B. u porodičnoj kući u Svilajncu, nakon što je majka T.B. u Domu zdravlja u tom gradu zatražila potvrdu o smrti devojčice, koja je, prema njenim rečima, preminula tokom noći u svom krevetu.

Obdukcija tela pokazala je da je šestogodišnja A.B. bila neuhranjena i slabog zdravlja, zbog čega se T.B, majka još dve maloletne devojčice, sumnjiči da joj kao roditelj nije pružila potrebnu pažnju i pomoć.

Policija je posumnjala u okolnosti pod kojima je dete umrlo nakon što je majka došla po potvrdu o smrti u Dom zdravlja u Svilajncu, a da prethodno nije pozvala ni Hitnu pomoć.

Ekipa B92 koja je izašla na lice mesta u kući osumnjičene zatekla je baku preminule devojčice koja nije želela pred kamerama da komentariše nemili događaj. Ipak, u neformalnom razgovoru, rekla je da je njena kćerka imala materijalnih poteškoća, te da je u braku sa muškarcem koji radi u inostranstvu i koji joj pomaže da izdržava svoje tri kćerke.

Zbog bračnih problema, osumnjičena je 2006. ostavila dete u sirotištu, ali je dve godine kasnije u borbi za starateljstvo nad njom tvrdila da je to učinila privremeno. Centar za socijalni rad je preminulu devojčicu prvo dodelio hraniteljskoj porodici, ali je kasnije vratio majci, nakon čega joj je dete zbog sumnje da ga fizički zlostavlja oduzeto. Posle višemesečne borbe sud u Svilajncu je 2009. vratio devojčicu u porodicu. T.B. će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena istražnom sudiji Osnovnog suda u Jagodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: