Čestitke srpskim sportistima

Srpskim sportistima, koji su danas ostvarili vrhunske rezultata, čestitke su uputili najviši državni zvaničnici.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 29.01.2012.

20:21

Default images

Ljubitelji sporta u našoj zemlji dugo će pamtiti 29. januar kao dan u kojem je Novak Đoković odbranio trofej na Australijan openu, vaterpolisti osvojili titulu prvaka Evrope, a rukometaši došli do srebrne medalje na kontinentalnom šampionatu.

Uspehe su im čestitali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Prvi na "scenu" stupio je Đoković, čiji je meč sa Špancem Rafaelom Nadalom trajao oko šest sati, ali je na kraju imao srećan završetak za prvog tenisera sveta.

Njemu je to peta titula na gren slem turnirima u karijeri, a ukupno treća u Melburnu.
"Najiskrenije Vam čestitam na velikoj pobedi i uspehu koji ste ostvarili u Melburnu. Želim Vam još mnogo trofeja u nastavku karijere", poručio je predsednik Tadić u čestitki Đokoviću.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope pošto je danas u Ajndhovenu, u finalu, savladala selekciju Crne Gore. "Uživali smo u Vašoj odličnoj igri. Srbija je danas i više nego ponosna na svoje sportiste. Najiskrenije Vam čestitam osvajanje zlatne medalje", navodi se u čestitki koju je premijer Mirko Cvetković uputio vaterpolistima.

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope pošto je u finalnoj utakmici u Beogradu izgubila od selekcije Danske sa 21:19.
Predsednik Tadić, koji je prisustvovao finalnom meču protiv Danske, nakon utakmice je posetio rukometaše u svlačionici i odao im priznanje na velikom uspehu.
Sveèana loža Arene (Tanjug)
Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je rukometašima i poželeo im da nastave sa uspesima.
"Vaša požrtvovanost, srčanost i borbenost, urodila je plodom. Veliki sportski trenuci brzo se odigraju, ali dugo traju u našim sećanjima", navodi se u čestitki Dačića.

Čestitkama se pridružila predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.
"Pokazali ste da imate veliko srce i tako posle 11 godina, osvajanjem srebrne medalje, ispisali novu stranicu istorije rukometa. Bio je ovo, za naš sport, dan za pamćenje", navodi se u čestitki predsednice Skupštine.

Princ Aleksandar Karađorđević je takođe uputio čestitku osvajačima trofeja, ističući da su srpski sportisti danas pisali istoriju.

Princ Aleksandar je poželeo svim našim sportistima da nastave sa odličnim igrama i rezultatima, i da nas ponovo učine ponosnim na Oimpijadi u Londonu, koja je pred nama ovoga leta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

JJ: Nastavite istim putem u budućnosti

Fed cup reprezentativka Jelena Janković čestitala je sportistima Srbije na današnjim uspesima.

„Sve čestitke mom kolegi Novaku Đokoviću na odbrani gren slem trofeja u Melburnu i istorijskom meču koji je odigrao u borbi za titulu protiv Nadala. Sve čestitke srpskoj vaterpolo reprezentaciji na osvajanju još jednog u nizu zlata koje nam ovi momci iz godine u godinu daruju i Srbiju predstavljaju na najlepši mogući način. Sve čestitke rukometnoj reprezentaciji Srbije na osvajanju srebra na Evropskom prvenstvu 2012. kome je domaćin bila Srbija, svaka čast momcima koji su dali i više od svog maksimuma i vratili srpski rukomet u sam vrh Evrope gde mu je i mesto. Sve čestitke mom dečku, Mlađanu Janoviću – vaterpolo reprezentativacu Crne Gore koji je poneo naziv MVP Evropskog prvenstva u vaterpolu 2012. Bravo, momci! Nastavite istim putem u budućnosti!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: