Slavi se pobeda rukometaša Srbije

I ovoga puta navijači su se nakratko provozali centrom Beograda da bi proslavili pobedu rukometne reprezentacije Srbije i ulazak u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Beta

Petak, 27.01.2012.

23:32

Default images

Na sličan način se slavilo i u drugim gradovima.

Slika koju smo često viđali kada su naši sportisti osvajali titule i medalje sada se ponavlja i posle veoma napetih i važnih utakmica.

Odmah nakon meča "visokog rizika"sa Hrvatskom petardama i pesmom je proslavljen veliki sportski uspeh.

Iz MUP-a je za B92 potvrđeno da je sve proteklo u navijačkoj atmosferi i da je bilo mirno i u Areni i van nje. Policija je ranije danas sa graničnih prelaza vratila više od 400 navijača Hrvatske reprezentacije, od kojih mnogi nisu imali kartu za utakmicu, a mnogi su bili i u alkoholisanom stanju.

U brojnim lokalima u centru grada mladi su uzvicima "Srbija, Srbija" i "Pobeda, finale" pozdravili sjajnu igru rukometaša.

Grupe mladića i devojaka okićenih nacionalnim obeležjima krenule su ka tradicionalnom mestu okupljanja nakon značajnih sportskih uspeha državnih timova - Trgu Republike. Tu se okupilo nekoliko stotina uglavnom mladih, koji skandiraju sada već srebrnim rukometašima, listom uvereni da neće stati u pobedonosnom pohodu i da će se u nedelju, u finalu protiv Danske, okititi žarko željenom titulom evropskog šampiona.

"Srbija, Srbija" odjekuje centralnim beogradskim ulicama, gde kruže automobili sa uključenim sirenama i istaknutim državnim zastavama. Oduševljeni navijači pozdravljaju novi veliki uspeh srpskog sporta, nakon trijumfa u izuzetno značajnom meču koji je protekla dva dana okupirao pažnju celokupne javnosti.

Kolona vozila, sa istaknutim srpskim zastavama i uz zvuke sirene, krenula je i banjalučkim ulicama proslavljajući na taj način pobedu reprezentacije Srbije.

I Srbi u severnoj Kosovskoj Mitrovici izašli su na ulice kako bi proslavili uspeh naših rukometaša. Ispaljivani su vatromet i petarde, a automobili su kružili do mosta na Ibru, gde građani dežuraju više meseci.

Građani slave i pobede vaterpolista i tenisera Novaka Đokovića. Najviše njih gledalo je te utakmice kod kuće.

Iako su na severu Kosova drastične restrikcije struje, dok je trajala rukometna utakmica Srbija - Hrvatska struja nije nestajala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: