Kosovo: Srbin oslobođen optužbi

Kosovski Srbin Radiša Vučinić iz sela Zupče, koga je Euleks juče uhapsio pod optužbom za ubistvo kosovskog policajca prošlog leta, večeras je oslobođen.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

20:17

Default images

Advokat Zećir Mađuni je rekao da je međunarodni sudija Euleksa večeras odbio zahtev javnog tužioca i oslobodio Vučinića, koji je bio osumnjičen za ukupno šest krivičnih dela vezanih za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija prošlog leta.

Mađuni je rekao Tanjugu da je Vučinić oslobođen odgovornosti, da je odbijen zahtev da mu se odredi pritvor i da nisu postojali dokazi ni za jedno od šest krivičnih dela za koje je bio osumnjičen a za koje mu je pretila kazna od 40 godina robije.

Saslušanje Vučinića obavljeno je u zgradi Vrhovnog suda Kosova u Prištini, a on je bio osumnjičen za nekoliko krivičnih dela, među kojima su ubistvo, pokušaj ubistva, napad na službeno lice pri vršenju dužnosti, neovlašćeno nošenje oružja.

Po rečima njegovog advokata, dokazano je da Vučinić nije bio učesnik incidenta letos kada je ubijen jedan pripadnik specijalne jedinice Kosovske policije ROSU nadomak Zubinog Potoka.

Pripadnik specijalne jedinice policije Kosova Zumberi ubijen je 26. jula prošle godine u akciji vlasti Kosova na uspostavljanju, kako su navele tada, "reda i zakona" na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova prema centralnoj Srbiji.
Euleksova policija juče je uhapsila Vučinića za kojim se, kako su rekli, tragalo u vezi sa ubistvom kosovskog policajca Envera Zumberija, 26. jula prošle godine.

Vučinić je uhapšen u albanskom selu Čabra na severu Kosova u trenutku kada je došao da u tamošnjoj kancelariji reguliše kosovska dokumenta.
Interpol je, na zahtev Euleksa, krajem oktobra prošle godine raspisao poternicu za šestoricom Srba osumnjičenih za ubistvo policajca.
Na poternici su Slobodan Vučinić, Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović i Radomir Kasalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: