Hrvatski navijači izbegavaju Srbiju

Hrvatski navijači najverovatnije neće doći organizovano u Beograd na polufinalni meč rukometnog prvenstva Evrope sa Srbijom, preneli su mediji u Zagrebu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

11:40

Default images

"Pokušavamo da uradimo sve što je do nas, ali u ovakvim situacijama organizator je bespomoćan. Trebalo bi da dovede 50.000 policajaca da bi sve prošlo kako treba."

"Jedino što mi možemo da preporučimo navijačima da uopšte ne dolaze u Srbiju, jer mislimo da je to najpametnije", kaže potpredsednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac.

Hrvatska državna televizija navela je i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg saveza Sandi Šola. Policija je uhapsila 13 osoba, a za troje se još traga zbog organizovanja napada na hrvatske navijače u Novom Sadu, kaže direktor policije Milorad Veljović.

Hrvatski navijači u Novom Sadu su, prema tvrdnjama očevidaca, tokom utakmica i posle njih više puta skandirali "Vukovar, Vukovar" i "Ko ne skače, pravoslavac je".

"To je potpuno neprihvatljivo. Ako smo mi osigurali navijačima Hrvatske da bez problema bodre svoj tim, očekujemo da navijanje bude maksimalno korektno. Poštovanje mora da bude uzajamno", rekao je predsednik RSS Velimir Marjanović. On je dodao da će se organizatori izdići iznad ovih incidenata i pokušati da budu što bolji domaćini. Utakmica polufinala rukometnog EP Srbija - Hrvatska igra se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni.

Neredi u Novom Sadu su nastavljeni i sinoć, nakon utakmice Hrvatska-Mađarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: