Novi Sad: Uhapšeno 13 napadača

Policija je uhapsila 13 osoba, a za troje se još traga zbog organizovanja napada na hrvatske navijače u Novom Sadu, kaže direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 26.01.2012.

09:05

Default images

"Uhapšeni su zadržani u policiji, a za troje još tragamo", rekao je Veljović.

U neredima je uništeno 36 automobila, a trojica državljana Hrvatske lakše su povređena. Oko 20 hrvatskih državljana dovedeno je u policiju na identifikaciju, ali nijedan od njih nije prepoznao nijednog od privedenih mladića.

"Bez identifikacije, nije bilo osnova da ih zadržimo, jer samo direktan materijalni dokaz ili identifikacija od strane oštećenog u ovakvim slučajevima predstavlja osnov za zadržavanje", priča naš izvor blizak istrazi. Posle saslušanja su pušteni, ali im je uzet DNK da bi se uporedio sa biološkim tragovima nađenim na uništenim vozilima.

Načelnik Uprave novosadske policije Mladen Kuribak rekao je da policija traga za organizatorima napada i naveo da je juče u Novom Sadu i u Beogradu privedeno 37 osoba u vezi s tim napadom.

Napad na hrvatske navijače, koji se dogodio u utorak oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik, prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan".

Kako saznaje B92, među uhapšenima su Ivan Ključovski i Jovan Bajić, vođe grupe navijača pod nazivom "Firma" iz Novog Sada, kao i jedan član desničarske organizacije "Obraz".

Hrvatska televizija je javila da hrvatske turističke agencije i Hrvatski rukometni savez iz bezbednosnih razloga odustaju od organizacije putovanja navijača.

"Ne treba nam da neko strada, niti da nam porazbijaju autobuse", rekli su navijači za HTV. Zagrebački "Jutarnji list" prenosi da bi navijači čija su kola oštećena u hapadu huligana zbog velike štete mogli da podnesu zahtev za odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: