Kazna zbog diskriminacije muslimana

Prekršajni sud u Parizu osudio je danas čuvenu francusku pevačicu i glumicu Mari Lafore (72) na kaznu od 500 evra zbog diskriminacije muslimana.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

19:50

Default images

Mari Lafore će morati da plati i jedan evro Pokretu protiv rasizma i za prijateljstvo naroda.

Interpretatorka pesama "Mon amour", "Viens" i "Ivan, Boris et moi" je kažnjena zato što je, u oglasu u kome je tražila čistačicu, preporučila "ortodoksnim muslimanima" da se uzdrže od odgovora na njen oglas.

Njen advokat je izjavio da pevačica "poštuje" muslimanske tradicije, da nije "imala nikavku rasističku nameru", da se njen sin zove Žan Mehdi Abraham i da se "žena koja već 25 godina radi kod nje u kući kao spremačica zove Fatima".

Prekršajni sud je, ipak, naznačio da nije bilo potrebe da u tekstu oglasa napiše da muslimani treba da se uzdrže od odgovora, navode francuski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: