Hag da naloži svedočenje Papuljasa

Bivši lider RS Radovan Karadžić zatražio je danas od Haškog tribunala da naloži predsedniku Grčke Karolosu Papuljasu da svedoči u okviru njegovog suđenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

20:41

Default images

"Tražim da se izda sudski poziv grčkom predsedniku Karolosu Papuljasu da je obavezan da razgovara sa pravnim savetnikom Peterom Robinsonom", piše u dokumentu koji je Karadžić predao sudu u Hagu, prenela je Agencija Frans pres.

Karadžić (66), kojem se u Hagu sudi zbog optužbi za genocid, ratne i zločine protiv čovečnosti, predložio je da se jednočasovni razgovor sa Papuljasom održi u kancelariji grčkog predsednika u Atini 2. aprila.

"Zbog verskih i istorijskih veza između Grka i Srba, predsednik Papuljas je bio jedan od retkih međunarodnih posrednika (u ratu) kojima su bosanski Srbi verovali", dodao je Karadžić.

Karolos Papuljas bio je ministar inostranih poslova Grčke od 1993. do 1996. godine i odigrao je značajnu ulogu u mirovnom procesu u Bosni.

Bivši predsednik Republike Srpske tražio je više puta pisanim putem od Vlade Grčke da mu se obezbedi razgovor sa Papuljasom i do sada je svaki put bio odbijen.

Karadžić je uhapšen u Beogradu 2008. godine nakon čega je izručen Haškom tribunalu, gde mu je počelo suđenje u oktobru naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: