Dačić: Ne ponašajte se kao Hrvati

Ivica Dačić apelovao da se ne napadaju hrvatski navijači, ali tako što je poručio domaćim navijačima da se ne ponašaju kao Hrvati koji napadaju srpske navijače.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.01.2012.

13:31

Default images

"Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti, koji narušavaju ugled Srbije i ne treba da se ponašamo kao oni, kada naši odu tamo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije novinarima u Palati Srbija posle predstavljanja istraživanja javnog mnjenja o radu policije.

Dačić je pozvao Hrvatsku da policiji Srbije najavi organizovane dolaske navijača, kako bi policija Srbije mogla da ih zaštiti.

"Spremamo se za utakmicu Srbija-Hrvatska. Naravno da se spremamo. Više ne znam ni za koga navijam", rekao je Dačić.

Čelnici srpske policije najavili su danas da će polufinale Evropskog prvenstva u rukometu, između Srbije i Hrvatske, proteći bezbedno i najavili dodatno angažovanje policije za obezbeđenje tog meča. Neki mediji pominju da ima čak 5.000 policajaca.

Podsetimo, huligani su napali hrvatske navijače i u utorak uveče, nakon rukometne utakmice Hrvatska-Francuska, u novosadskom naselju Veternik. U napadu, za koji navijači kažu da je izgledao vrlo organizovano, učestvovalo je između 30-50 huligana koji su preprečili put automobilima sa navijačima iz Hrvatske i porazbijali im šoferšajbne. U tom napadu bilo je i povređenih, a korišćena je i sekira. Prema najnovijim informacijama, policija je uhapsila 13 osoba, među njima i organizatore, među kojima ima i vođa navijača Crvene zvezde, ali i pripadnika "Obraza".

Najnoviji incident dogodio se sinoć u Novom Sadu kada su huligani zapalili tri automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

358 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: