Održan Svetosavski prijem

U Skupštini grada Beograda večeras je održan prijem povodom slave Sveti Sava, koja se obeležava u osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

20:42

Default images

Prijemu, koji su organizovali grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje, prisustvovali su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić i direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola.

"Svima koji rade u prosveti i obrazovanju čestitam ovaj praznik, kome se najviše raduju deca, pošto sutra ne idu u školu", rekao je Đilas.

Gradonačelnik je u ime gradske uprave zaposlenima u prosvetnom sistemu Srbije izrazio zahvalnost na trudu, želji i borbi sa izazovima koje donosi današnje odrastanje dece u vremenima koja, kako je kazao, "nisu sjajna".

"Podržali smo inicijativu Ministarstva prosvete da sva deca imaju besplatne udžbenike, a sledeće godine će ih u njihovim školama sačekati ormarići i mogućnost da jedan komplet drže u školi", rekao je Đilas.

On je podsetio da je grad uložio sredstva u sređivanje Zemunske i Matematičke gimnazije, kao i da je u prestonici izgrađeno šest osnovnih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: