Markovićeva:Vratila bih se u Srbiju

Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, kaže za "Pres" da bi se odmah vratila u Srbiju.

Izvor: Press

Četvrtak, 26.01.2012.

23:59

Default images

Ona je to izjavila samo dan pošto je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin saopštio da se legalno preselila u Rusiju.

"Vratila bih se doveče u Srbiju. Eventualno ujutro, ukoliko ne bih stigla odmah da se spakujem. Ali to ne zavisi od mene", rekla je Markovićeva, kojoj se u Srbiji sudi u odsustvu za zloupotrebu službenog položaja.

Na pitanje novinara od koga zavisi njen povratak - od srpskih vlasti i ukidanja optužnice, ona je odgovorila: "Ne znam".

Kratak razgovor sa Mirjanom Marković obavljen je telefonom "zahvaljujući ministru za infrastrukturu Milutinu Mrkonjiću koji se, dok je redakcija "Presa" dogovarala intervju, čuo sa suprugom Slobodana Miloševića".

Bivša predsednica JUL-a je rekla i da se ne plaši eventualnog hapšenja u Beogradu i ponovila da njena odluka o povratku "sigurno" ne zavisi od nje.

Ona je navela i da je u kontaktu sa sinom Markom, koji živi u Moskvi, i ćerkom Marijom, koja živi u Crnoj Gori.

Na pitanje da li Marko razmišlja o povratku u Srbiju, odgovorila je: "To biste morali njega da pitate. Nisam njegov portparol".

Ona je odbila da komentariše poruku ruskog ambasadora Konuzina, koji je obelodanio da ona legalno boravi u Rusiji.

Markovićeva, kojoj se u Srbiji sudi u odsustvu, a koju Rusija odbija da izruči, novom kvalifikacijom krivičnog dela, umesto nezakonitog posredovanja, u Srbiji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, za šta je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Ona je objavila i novu knjiga pod nazivom "Destierrada e imperdida II" (Prognana i neizgubljena), u kojoj su tekstovi koje je pisala na portalu Udruženja "Sloboda", koje je formirano nakon odlaska Slobodana Miloševića u Haški tribunal.

"Srećna sam i očarana zbog nove knjige. Sviđa mi se njeno ime, a posebno sam oduševljena slikom na naslovnoj strani. Ako niste primetili, ja sam na slici. I ja sam to sama slikala", kazala je Markovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: