"DS nas neće izvući iz živog blata"

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da se Srbija može fundamentalno promeniti samo ako LDP bude u sledećoj vladi.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.01.2012.

23:48

Default images

"Iz ovog živog blata neće nas izvesti demokrate, jer smo u njemu zbog njihovih slabosti. To ne mogu ni naprednjaci, jer je njihov maksimum bizarno kopiranje politike Demokratske stranke", izjavio je Jovanović za list "Blic".

Na pitanje da li je LDP razgovarao o predizbornim koalicijama, on je odgovorio da su Srpski pokret obnove i Socijaldemokratska unija partneri te stranke, a da su podršku "Preokretu" pružile i mnoge regionalne i manjinske stranke kao i nevladin sektor.

Lider LDP je ponovio da Srbija mora da promeni kosovsku politiku, ali ne priznanjem nezavisnosti Kosova već formulisanjem realne politike.

Jovanović je, komentarišući optužbe ministra policije Ivice Dačića da podržava ubice time što je podržao smenjenog upravnika Nardone biblioteke Sretena Ugričića, rekao da ga ne zanima
"Dačićeva glupost", ali da ga brine nemoć DS-a.

"Brine me nemoć DS da vodi zemlju na ozbiljan način", kazao je on i dodao da "niko normalan ne podržava nasilje i ne može da se složi sa vladom koja je brutalnija prema bibliotekaru nego kriminalcu".

"Da je bio blizak sa Šarićevim klanom umesto sa Forumom pisaca, Ugričić bi bolje prošao. U tišini bi ga Vlada iz policije prekomandovala u diplomatiju", rekao je predsednik LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: