Sneg u Tokiju, povređeno 700 ljudi

U Tokiju je sneg prekrio japansku prestonicu, uz povremene smetnje u železničkom i drumskom saobraćaju, a na klizavici je povređeno 698 ljudi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2012.

20:36

Default images

Japanski meteorolozi su upozorili na još snežnih padavina u priobalnom delu prema Japanskom moru sve do četvrtka (usled hladne vazdušne mase), a nešto bolja situacija biće u centralnom delu Tokija.

Danas do 17 sati je 698 ljudi palo na klizavici i povredilo se u Tokiju, saopštile su lokalne vlasti, a prenela japanska agencija Kjodo.

Istočna japanska železnička kompanija obustavila je saobraćaj na liniji Musašino na oko četiri sata, jer je drveće pored pruge, pod težinom snega, skoro palo na električne žice. Na drugim železničkim pravcima u Tokiju i oko njega bilo je povremenih prekida u saobraćaju i posledice toga osetilo je oko 240.000 ljudi.

Drumski saobraćaj iz Tokija u Nagoji bio je u kraćem prekidu.

U centralnom delu Tokija do 13 sati je pao jedan centimetar snega, dok je u ponedeljak uveče napadalo četiri centimetra snega.

Najveće snežne padavine - visine od dva metra mestimično i preko dva i po metra - zabeležene su na nekim mestima uz Japansko more, na zapadu Japana u prefekturama Daisen i Totori.

Očekuje se da će do srede uveče visina snežnog nanosa dostići 80 centimetara u Hokuriku, 50 centimetara u Hokaidu, 40 centimetara u Tohoku, Kinkiju i Čugoku, 30 centimetara u Kantou Košinu i 20 centimetara u Šikoku i severnoj oblasti Kjušu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: