Uhapšen zbog zločina nad Bošnjacima

Pripadnici SIPA uhapsili su danas na području Sokoca Miroslava Krajišnika, osumnjičenog za zločine protiv civila bošnjačke nacionalnosti tokom rata u BiH 1992.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2012.

19:21

Default images

Krajišnik je, kako prenose sarajevski mediji, uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni Miroslav Krajišnik pod istragom je Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, a osumnjičen je da je u junu 1992. godine, kao komandant Koševske brigade VRS-a, naredio ubistvo 10 civila bošnjačke nacionalnosti.

On se sumnjiči i za zarobljavanje i progon više osoba, uglavnom žena i dece bošnjačke nacionalnosti, s područja sarajevskih naselja Nahorevo, Poljine i drugih mesta.

Osumnjičeni će biti predat Tužilaštvu BiH, gde treba da ga ispita postupajući tužilac, nakon čega će odlučiti o pokretanju predloga za određivanje pritvora, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: