"Najvažnije fokusiranje na dijalog"

Srbija ima šansu da u martu dobije status kandidata ukoliko postoji volja da se napreduje u dijalogu s Prištinom, istakao je šef švedske diplomatije Karl Bilt.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 24.01.2012.

21:18

Default images

Zapadni Balkan je ponovo bio tema ministarskog zasedanja. Kakva je atmosfera među vašim kolegama, kada je reč o Srbiji?

"Bilo je uglavnom reči o dijalogu između Beograda i Prištine. S tim u vezi, posrednik Evropske unije u pregovorima Robert Kuper će u sledećih nekoliko dana posetiti region."

Šta se sada očekuje od Beograda?

"Postoji neophodnost da obe strane pokažu konstruktivan stav. Očekuje se primena do sada postignutih sporazuma. To je veoma važno. Očekujemo, zatim, da vidimo nove dogovore i da krenemo napred."

Koliki su izgledi da Srbija dobije status kandidata u martu?

"Šanse uvek postoje. Važno je sada fokusirati se na dijalog, kao i da obe strane pokažu iskrenu nameru da nađu kompromis u svim pitanjima koja su postavljena u decembru."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: