KiM: Pripreme za referendum u toku

Pripreme za referendum, koji će se 14. i 15. februara održati u četiri opštine na severu Kosova, odvijaju se po planu i sve aktivnosti se sprovode koordinirano.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

21:41

Default images

To su na zajedničkoj konferenciji u Zvečanu rekli predsednici skupština opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

"Za pripremu i sprovođenje referenduma zadužene su komisije, kako je to regulisano zakonom i u skladu sa Ustavom", rekao je predsednik SO Zvečan Dobrosav Dobrić i dodao da je u toku ažuriranje biračkih spiskova.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Babincev rekao je „da referendum nije nametnut građanima sa severa Kosova, već je odluka o njegovom održavanju doneta jednoglasno na sednicama sve četiri opštinske skupštine:

"Referendum nije prepreka za ulazak Srbije u EU. On je naša potreba da se izjasnimo da ne želimo albanske institucije i vlast tzv. države Kosovo."

Slavko Stevanović, predsednik SO Leposavić, rekao je da su svi čelnici lokalnih samouprava na zajedničkom sastanku pokazali da su jedinstveni po pitanju referenduma. A njegov kolega iz Zubinog Potoka Stevan Božović odbacio je optužbe koje dolaze iz nekih krugova da referendumom opštine sa severa žele da se otcepe od tzv. države Kosovo.

Predsednici skupština opština objasnili su da za referendum neće biti korišćena sredstva iz budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: