Stanišljevića ispitivao MUP Srbije

Božidara Stanišljevića, koji je priznao da je u dvorani "Borik" sakrio veću količinu naoružanja, ispitivali su inspektori MUP-a Srbije, pišu "Nezavisne novine".

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

11:30

Default images

Izvor "Nezavisnih" ispričao je da je Stanišljević, inače dugogodišnji radnik u dvorani "Borik", i dalje na kriminalističkoj obradi, te da se proveravaju njegovi kontakti u poslednjim mesecima.

"Osumnjičeni još nema advokata, a nad njim se obavlja detaljnija kriminalistička obrada, koja, između ostalog, uključuje i proveru s kojim osobama se u proteklom periodu sastajao, s kim je obavljao razgovore, a sve u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti i motiva u vezi s pronalaskom oružja i eksploziva u dvorani 'Borik'", ispričao je izvor blizak istrazi banjalučkim novinama.

Taj list dodaje i da policija ima pravo da zadrži Stanišljevića 72 časa, koji ističu sutra oko podneva, nakon čega će biti odlučeno da li će biti predat nadležnom tužilaštvu ili pušten da se brani sa slobode. Prema nekim informacijama, Stanišljević bi danas trebalo da bude sproveden u Tužilaštvo BiH, ali to u ovoj pravosudnoj instituciji juče nisu mogli da potvrde.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, izjavio je da nema novih informacija za javnost kada je u pitanju slučaj "Stanišljević". "Mi i dalje radimo u saradnji s MUP-om RS i kada bude novih informacija saopštićemo ih javnosti", dodao je on.

Eksploziv i naoružanje u dvorani "Borik" otkriveni su 8. januara, dan pre svečane akademije povodom 20. rođendana RS, kom su prisustvovali najviši zvaničnici RS i Srbije. Policija RS je prilikom protivdiverzionog pregleda dvorane pronašla tri kilograma plastičnog eksploziva velike razorne moći, štapine s upaljačima, automatsku pušku s prigušivačem i pet okvira, dve ručne kumulativne bombe, dve bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku, te više od 400 komada municije različitog kalibra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: