SRS: Šešeljeva operacija završena

Lideru SRS Vojislavu Šešelju je ugrađen pejsmejker, saopštila je ta stranka i zatražila da javnost što pre dobije informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.01.2012.

14:49

Default images

"Prema nezvaničnim informacijama koje imamo, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala Šešeljevoj supruzi Jadranki saopšeno je da je ta intervencija završena", kazao je funkcioner te stranke Nemanja Šarović.

On je rekao da SRS traži da javnost što pre dobije informacije o Šešeljevom zdravstvenom stanju posle operacije, kao i da njegovoj supruzi Jadranki bude dozvoljeno da ga poseti.

On je istakao da su iz Sekretarijata Haškog tribunala Jadranku Šešelj obavestili da je neizvesno da li će u toku dana moći da ga poseti, mada joj je juče bilo obećano i dogovoreno sa sekretarijatom da će u podne dobiti dozvolu za posetu suprugu.

Šarović je rekao da su lekari bolnice u Lajdenu, u koju je Šešelj primljen u petak uveče, bili "zapanjeni" njegovim lošim zdravstvenim stanjem i činjenicom da je njegov puls bio veći od 240 otkucaja u minutu.

"To pokazuje da su sve tvrdnje koje je SRS iznosio o teškom zdravstvenom stanju Šešelja tačne, a da je to bez osnova pokušala da demantuje portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić", kazao je Šarović.

On je naveo da je Šešelj juče odbio da primi predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića jer "nije želeo da razgovara sa bilo kojim prestavnikom izdajničkog prozapadnog režima".

Na pitanje koga SRS vidi na premijerskom mestu posle parlamentarnih izbora, Šarović je rekao da o tome odluku donose stranački organi i dodao da je njihov lider "u Hagu kako bi bio uklonjen sa političke scene".

"SRS je nekoliko ciklusa izbora prošla bez Šešelja u Srbiji, sve očiglednije je da će tako biti i ovoga puta, ali mi se nadamo da su ovo poslednji izbori koje provodimo na taj način", kazao je Šarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: