Beograd ipak ne duguje porez

Grad Beograd skinut sa spiska poreskih dužnika. Izvinjenje Beogradu i gradonačelniku iz Poreske uprave.

Izvor: RTS

Sreda, 11.01.2012.

08:05

Default images

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević uputio je izvinjenje Upravi grada Beograda i gradonačelniku Draganu Đilasu, jer je Poreska uprava greškom stavila glavni grad na spisak dužnika.

Radosavljević je beogradskim medijima objasnio kako je došlo do greške koja je ispravljena, a pozvao je i ostale privredne subjekte koji smatraju da je Poreska uprava pogrešila da im se jave.

Đilas je prethodno juče izjavio da je Beograd "danas izbrisan sa spiska poreskih dužnika, na kome se neosnovano našao".

"Još u aprilu prošle godine dostavili smo rešenje koje je na osnovu presude Vrhovnog suda 2007. godine izdalo Ministarstvo finansija", precizirao je Đilas u izjavi Tanjugu.

Gradonačelnik je naglasio da nijednog trenutka od objavljivanja liste poreskih dužnika nije tražio bilo čiju odgovornost zbog činjenice da je trebalo da prođe četiri godine da se ovaj propust otkloni.

"Samo sam tražio da se ispravi greška koje su svi bili svesni. S obzirom na izjave direktora Poreske uprave, očekujem da se u najkraćem roku oglasi, izvini i zvanično potvrdi da smo bili u pravu", naveo je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: