Ljajić u Hagu o Šešeljevom zdravlju

Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić razgovaraće danas s predstavnicima tog suda o zdravstvenom stanju lidera SRS Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2012.

23:46

Default images

"U Hagu bi trebalo da se sretnem s predsednikom Tribunala Teodorom Meronom, glavnim tužiocem Seržom Bramercom i sekretarom suda nadležnim za status zatvorenika. Jedna od tema razgovora biće i zdravstveno stanje Vojislava Šešelja", rekao je Ljajić za "Blic".

Na pitanje novinara da li će posetiti Šešelja u bolnici, rekao je da će o tome odlučiti po dolasku u Hag.

O zdravstvenom stanju Šešelja postoje kontradiktorne informacije. Dok zvaničnici iz Tribunala tvrde da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i da mu život nije ugrožen, u Srpskoj radikalnoj stranci tvrde da se Šešelj i dalje oseća slabo i da ima "aritmiju i tahikardiju".

Šef pravnog tima za odbranu Šešelja Zoran Krasić izjavio je da je lider SRS, kada je 6. januara primljen u bolnicu Lajden u Hagu, bio praktično "klinički mrtav".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: