Optuženik ubio tužioca u sudnici

U sudnici oblasnog suda u Dahauu na jugu Nemačke, 18 kilometara od Minhena, danas je optuženik tokom verbalne rasprave ubio 31-godišnjeg javnog tužioca.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.01.2012.

19:45

Default images

Prema pisanju "Bilda", ubica ima 54 godine.

Ubica je ispalio tri metka u tužioca, koji je po prijemu u bolnicu preminuo od zadobijenih rana, rekao je portparol Ministarstva pravde Vilfrid Krames.

Portparol policije Peter Griser izjavio je da je naoružani ubica uhapšen na mestu događaja i da nema informacije o mogućim drugim žrtvama.
"Treba da vidimo da li je pucao na druge ljude, ali koliko ja znam niko više nije ranjen", rekao je Griser.

Pred sudom je razmatran slučaj porodičnih nesuglasica, a kako navodi Dojče vele, moguće je da je u pitanju uskraćivanje isplate alimentacije.
Nemački radio navodi da je za sada nejasno kako je ubica mogao da unese pištolj u sudnicu.

Prema pisanju lokalnog dnevnika, žrtva je tek počela da radi u kancelariji javnog tužioca pre godinu dana i bila je ranjena u ruku, rame i stomak.

AFP navodi da slabije mere obezbeđenja nisu retkost u nemačkim sudovima, naročito ukoliko nisu u pitanju slučajevi većih prestupa.

Francuska agencija podseća da je u aprilu 2009. godine 60-godišnjak ubio jednu rođaku, a potom i sebe, u sudnici u kojoj se razmatralo pitanje ostavine u gradu Landshutu.

Iste godine u julu, jedan Nemac je ubio trudnu Egipćanku u Drezdenu, što je izazvalo revolt među muslimanima, a ubica je kasnije osuđen na doživotnu robiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: