Ubijen iranski nuklearni naučnik

Iranski nuklearni naučnik i profesor univerziteta Mustafa Ahmadi Roshan ubijen je u Teheranu u eksploziji bombe podmetnute u automobil u kojem je bio.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2012.

09:02

Default images

Agencije prenose da je u eksploziji bombe povređeno još dvoje ljudi.

"Jutros je jedan motociklista podmetnuo bombu u automobil 'pežo 405', koja je ubrzo posle toga eksplodirala", rekao je zamenik guvernera provincije Teheran, a prenela iranska novinska agencija.

Poluzvanična iranska novinska agencija Fars javila je da još nije utvrđeno da li je Ahmadi sarađivao u okviru iranskog nuklearnog programa i na kom odseku na fakultetu je predavao.

U poslednjih nekoliko godina više naučnika koji se bave nuklearnim programom je ubijeno u Iranu, za šta je Teheran optužio SAD i Izreal. Te dve zemlje odlučno su negirale optužbe Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: