"Srbi ne prihvataju odluku Kfora"

Kamioni koji iz centralne Srbije na Kosovo ulaze alternativnim putevima ne mogu da budu teži od tri i po tone, preneo je Kfor predstavnicima Srbije.

Izvor: Beta

Sreda, 11.01.2012.

18:29

Default images

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je agenciji Beta da je to ograničenje neprihvatljivo za Srbe, ukazujući da istovremeno takva mera ne postoji za kamione koji sa Kosova idu u centralnu Srbiju.

"Neprihvatljivo je da se iz centralne Srbije ne dozvoljava ulazak kamionima većim od tri i po tone, a da se iz suprotnog pravca mogu kretati svi kamioni i to bez kontrole", rekao je Milović.

Milović je rekao da je na sastanku sa Kforom u Zvečanu bilo reči i o današnjim dešavanjima u mestu Banov Do kod Zvečana, gde su građani srpske nacionalnosti zaustavili kolonu Kfora u kojoj su bila dva vozila Euleksa.

Predsednik opštine Zvečan je rekao i da je Kfor obećao da neće pratiti vozila u kojima su albanski carinici. Srbi sa severa Kosova se protive tome da albanski carinici dođu na administrativne prelaze Brnjak i Jarinje na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: