SAD:Marinci spasli iranske mornare

Američki brod spasao je danas u Persijskom zalivu šestoricu iranskih mornara, čiji je brod bio oštećen, saopšteno je u Pentagonu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.01.2012.

19:55

Default images

Iranska posada, koja je pre svanuća ostala zarobljena oko sto kilometara jugoistočno od iranske luke Um Kasr, slala je svetlosne signale za pomoć brodu američke obalske straže u prolazu.

"Iranski brod zatražio je pomoć pošto je u deo u kojem se nalaze motori počela da ulazi voda, tako da nije mogao da se održi na površini", rekao je novinarima portparol Pentagona Džordž Litl.

Najmanje jedan Iranac zadobio je opekotine od vatre koja je izbila na palubi, a američka obalska straža pružila mu je medicinsku pomoć.

Zvaničnici Pentagona saopštili su da će iranske mornare vratiti u njihovu zemlju, ali nisu precizirali kada i kako, preneo je Frans pres.

Vlasti SAD tvrde da njihove snage često spasavaju mornare u nevolji, bez obzira na njihovu nacionalnost, ali američki zvaničnici naročito ističu da pomažu Irancima, uprkos pretnjama Teherana da će zatvoriti ključni Ormuški moreuz.

Prošle nedelje američka mornarica je spasla13 Iranaca koje su kao taoce držali pirati. Iran je ovaj potez pozdravio, uprkos protivljenju prisustvu snaga SAD u ovoj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: