EU o Srbiji 23. januara?

Šefovi diplomatija EU bi 23. januara mogli razmotriti šta je do sada ostvareno u dijalogu Beograd-Priština, ako u međuvremenu dođe do nove runde tog dijaloga.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 10.01.2012.

12:42

Default images

Posrednik EU u dijalogu Robert Kuper je na sastanku ambasadora ukazao da bi ministarska rasprava o dijalogu imala smisla samo ako bude uočljiv dalji napredak i ako dođe do novog susreta predstavnika Beograda i Prištine.

Kako su agenciji Beta preneli zvaničnici koji su učestvovali na sastanku stalnih predstavnika zemlja EU, kao i funkcioneri u Savetu ministara Unije, najpre je bilo predviđeno da se o Srbiji i Kosovu razgovara na nezvaničnom ministarskom sastanku u okviru susreta lidera EU o zoni evra 30. januara.

Ali, na traženje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, danas je odlučeno da se u privremeni dnevni red uvrsti moguće razmatranje napretka u dijalogu Beograd-Priština, pod uslovom da se prethodno sastanu zvaničnici Beograda i Prištine.

Jer, kako je zaključeno, ministarska rasprava bi bila bespredmetna ako ne bude dodatnog pomaka u rešavanju pitanja koja su postala važna i za ukupan pomak Srbije na putu ka EU.

Zvaničnici u Savetu ministara EU su objasnili da će moguće davanje Srbiji statusa kandidata za članstvo u Uniji, biti svakako na dnevnom redu krajem februara, na sastanku Saveta ministara, i početkom marta, na zasedanju šefova država ili vlada evropske dvadesetsedmorice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: