Hag: Šešelju nije ugrožen život

Zdravstveno stanje optuženika Vojislava Šešelja je stabilno i trenutno nema nikakvih naznaka da mu je život ugrožen, kaže portparolka Haškog suda Nerma Jelačić.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.01.2012.

16:28

Default images

Jelačićeva je kazala da, zbog poverljive prirode informacija o zdravstvenom stanju, u skladu s međunarodnim standardima, uključujući i standarde Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Haški tribunal nije u mogućnosti da obelodani pojedinosti o Šešeljevom zdravstvenom stanju, osim ako se on decidno i u pisanoj formi ne složi s tim, što je on odbio.

Ona je navela da se Šešelju pruža zdravstvena nega najvišeg ranga koja je na raspolaganju svim pritvorenicima Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija u Hagu.

Sekretarijat Suda kontinuirano obaveštava njegovu suprugu Jadranku Šešelj o zdravstvenom stanju supruga, a neke informacije se pružaju i Dejanu Miroviću, njegovom pravnom savetniku, piše u saopštenju.

Jelačićeva je navela i da su holandske vlasti zadužene za bezbednost pritvorenika ukoliko su oni izvan Pritvorske jedinice UN i da one iz bezbednosnih razloga primenjuju stoge protokole za kontaktiranje sa pritvorenim licima u takvom okruženju.

,,To je razlog zašto se lokacija na kojoj se pritvoreno lice nalazi drži u tajnosti i pristup njemu je strogo ograničen", istakla je portprolka Haškog tribunala.

Srpska radikalna stranka saopštila je ranije danas da je zatražila od Haškog tribunala da obavesti javnost o zdravstvenom stanju Šešelja i da mu omogući razgovor s porodicom. Radikali su naveli da je Šešeljevo zdravstveno stanje loše i da mu je život ugrožen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: