Nema gužve na graničnim prelazima

Posle dužeg zastoja u kasnim popodnevnim satima, stanje na graničnim prelazima Srbije je večeras potpuno normalizovano, izjavila je Vanja Branković iz AMSS.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.01.2012.

22:39

Default images

Najveći pritisak na prilazima Beogradu bio na naplatnoj rampi kod Bubanj potoka, gde se u kasnim popodnevnim časovima čekalo i duže od sat, navela je Brankovićeva, a oko 21 čas oko pola sata.

Očekivane gužve, uoči povratka na posao posle novogodišnjih i božićnih praznika, juče i danas dovele su, kako je kazala, do nešto dužih zastoja na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Bački breg.

Na graničnim prelazima prema Mađarskoj Horgoš i Kelebija, najveća gužva je bila između 14:00 do 18.30 časova, rekla je ona, pa se na izlazak iz zemlje čekalo i do četiri sata.

Čak je i Bački breg bio preopterećen, a priliv putnika je bio veći od očekivanog tako da su se vozila zadržavala i do dva i po sata, dodala je Brankovićeva.

Prema njenim rečima, na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj zastoji su iznosili između 30 i 40 minuta.

Na administrativnom prelazu Preševo jutros su putnici na prolazak čekali oko sat, ali je popodne prolaz vozila normalizovan, dok na graničnim prelazima prema Bugarskoj nije bilo zastoja, kao ni na prelazima Brodarevo i Jabuka prema Crnoj Gori.

Brankovićeva je navela da tuneli tokom Božnićnih praznika na putevima prema Crnoj Gori nisu bili zatvoreni, ali će zbog radova ponovo sutra početi njihovo zatvaranje u intervalima od 09.30 do 12.30, zatim od 14.30 do 17.30 i od 22.00 do 03.00 sata ujutro.

Ona je dodala da se na pojedinim deonicama magistralnih puteva, na područjima gde pada sneg, saobraćaj obavlja usporeno i dodala da onima koji se upute za Crnu Goru iz Auto-moto saveza Srbije preporučuju da koriste samo Ibarsku magistralu.

Svi putnici se upozoravaju da ne kreću na put bez kompletne zimske opreme i da na prilazima turističkim centrima i kritičnim deonicama moraju imati lance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: