Prohodna većina puteva u Srbiji

Na području Sjenice i Pešterske visoravni prohodni su svi magistralni putevi, pošto su očišćeni od snega. Regionalni put R - 205 Petak-Divčibare neprohodan.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.01.2012.

20:52

Default images

To je omogućilo podizanje električnih stubova koji su sinoć u mećavi porušeni, pa je normalizovano snabdevanje električnom energijom, kao i vodosnabdevanje, rekao je Marić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, održana je sednica Kriznog štaba na kojoj je konstatovano da je od 530 kilometara lokalnih puteva različitih prioriteta, do sad rasčišćeno 150 kilometara.

Marić je objasnio da je u početku u čišćenju smetova učestvovalo 20 gradjevinskih i komunalnih kamiona i mašina iz Sjenice koji nisu bili sasvim adekvatno opremljeni.

Zato su pomoć pritekle i ekipe preduzeća "Putevi Novi Pazar", jedno specijalno vozilo preduzeća "'Složna braća" iz Nove Varoši i dve mašine Vojske Srbije, rekao je Marić i objasnio da će sutra na ovo područje Vojska uputiti i nove čistače ukoliko to bude potrebno.

Marić je dodao da je osposobljena jedna telefonska linija za stanovnike odsečene u najudaljenijim selima Pešterske visoravni i da je, u hitnim slučajevima, njima na raspolaganju jedno specijalno terensko vozilo.

Snažno nevreme zahvatilo je Sjenicu i Peštersku visoravan pre dva dana, a smetovi su dostizali i pet metara.

Na ovom području je još na snazi odluka o vanrednoj situaciji, jer sneg i dalje pada, ali je vetar oslabio, što je i omogućilo stručnim ekipama da očište sve magistralne i deo lokalnih puteva.

Put prema Kopaoniku iz pravca Brzeća večeras je prohodan, ali postoji opasnost da se zbog snega koji i dalje pada i vetra stvore novi smetovi, izjavio je Miroslav Ilić, šef smene zimskog održavanja na punktu Srebrenac.

"Oko 18 časova počeo je da pada slab sneg i do sada su već napravljeni nanosi visine 20 do 30 santimetara, jer istovremeno duva vetar umerenog intenziteta", kazao je Ilić napomenuvši da, ipak, ne postoji opasnost da gradjani ponovo budu zavejani, kao u petak kada je duvao olujni vetar.

Prema njegovim rečima, na ovom putu koji je za sada prohodan, večeras nije zabeležena nijedna saobraćajna nezgoda, a dežurne ekipe "Kruševacputa" i dalje rade na održavanju puteva.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje ka Kopaoniku, dok je za automobile obavezna zimska oprema i upotreba lanaca.

Saobraćaj je privremeno obustavljen na regionalnom putu R - 205, deonica Petak - Divčibare, na teritoriji Požege zbog zavejavanja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Ekipe rade na rasčišćavanju, a javnost će biti blagovremeno obaveštena kada na ovoj deonici bude ponovo uspostavljen normalan režim saobraćaja, navodi se u saopštenju "Puteva Srbije" i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: