Niko ne kaže pravosuđe je perfektno

Ne očekujem da će građani Srbije u teškoj ekonomskoj situaciji reći „pravosuđe je perfektno". Uvek će biti nezadovoljnih, kaže Snežana Malović.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2012.

19:29

Default images

„Kritičara uvek ima, neki su to u međuvremenu postali, jer danas moraju više da rade, a neki su jednostavno zlonamerni. Međutim, upornim radom, novom organizacijom, preuzimanjem odgovornosti za svoje postupanje, i mesto u društvu, dostojno sudija i tužilaca, je nešto što ova reforma garantuje", dodaje ministarka pravde.

Ona dodaje da ima onih koji prigovaraju danas, ali se ne može za dve godine ispraviti sve, čarobnim stapićem

Dosta se protekle godine govorilo o aferi vakcine. U javnosti se pojavila službena beleška policije o tome da je navodno tužilac Miljko Radisavljević vršio pritisak na policiju da se iz krivične prijave izostavi bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević. Kako to komentarišete?

„Jasno je da će mnogi pripadnici organizovanog kriminala napadati upravo one koji se protiv njega odlučno bore. Svako ko je prošetao pored pravnog fakulteta zna ko rukovodi krivičnim postupkom i ne želim bilo kakvim komentarom da dajem na značaju onima koji to ne znaju, a imaju diplome pravnog fakulteta. Tužilac za organizovani kriminal i ministar policije su dovoljno rekli o tome. Verujem u koordiniran i uspešan rad državnih organa na ovom kao i na drugim slučajevima borbe protiv korupcije i kriminala. Nema nezaštićenih, nema nedodirljivih i upravo zato i imamo napade na ljude koji profesionalno obavljaju svoj posao.", kaže Malovićeva.

Ceo intervju možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: